Från Att göra till Att vara

I

vårt förra inlägg diskuterade vi om att gå från nyårslöften till nydagslöften och att god hälsa känns!

I detta inlägg är nyfikna på är om dina nydagslöften handlar om att göra eller om att vara? Vår kommande bok heter Från riskfokus till Friskfokus och vi vill ta upp en modell från den som heter Omvärld och Tänka - Känna - Handla.

Vi har själva erfarit att det är lätt att fastna i sin att-göra-lista, som byggs på och byggs på med nya punkter varje dag. Listan blir ofta längre och längre trots att man checkar av saker på den. Vi är human beings men lever våra liv som human doings! Vad händer då med våra human feelings? Och med våra mänskliga tankar?

Kanske skulle vi må gott av att skapa en att-känna-lista och en att-tänka-lista som variation till att-göra-listan. Eller att komplettera våra att-göra-listor med punkter som också handlar om de känslor som vi vill skapa mer av och också tankar som vi vill tänka mer av.

Vi människor har ibland en ironisk vana att springa snabbare när vi har tappat bort oss. Vi fortsätter i våra att-göra-listor utan att stanna upp, hitta tillbaka och göra kloka och hälsofrämjande vägval. Först i efterhand inser vi kanske att vi ofta ägnar oss åt bråttom men inte alltid viktigt.

Vi mår alla bra av att gå från riskfokus till Friskfokus i tankar och känslor. Vad händer om du skulle prova att skriva in några positiva tankar och känslor i din att-göra lista, som du vill främja och skaffa mer av?

Titta gärna på vår video nedan där vi pratar om att göra och att vara!

Låt oss höras på sociala medier!